Thursday, April 28, 2011

Και μετά αναρωτιέστε απο που προέρχεται ο Αυτισμός;;;


Προέρχεται απο όλες τις βλακείες που κάνουμε σαν ανθρώπινο γένος λόγω άγνοιας και κυρίως ευκολίας.

Tις βλακείες που κάνουν οι άλλοι και που τις αποδεχόμαστε στο όνομα της ευγένειας και κοινωνικής αποδοχής.

Kαι τις βλακείες που μας επιβάλουν στο όνομα της κερδοσκοπείας!



ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ


Προς:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ


Κε Πρωθυπουργέ καί Βουλευτές τής παρούσας βουλής ,

Διαδίδεται έντονα τις τελευταίες μέρες ότι πρόκειται να φέρετε προς ψήφιση νομοσχέδιο όπου θα κάνετε νόμο του κράτους , διατάξεις που περιλαμβάνει ό λεγόμενος διατροφικός κώδικας .


Ο κώδικας αυτός , όπως έχει ψηφιστεί στην Αμερική με την ονομασία νόμος S-510 , αναφέρει ότι οι βιταμίνες A , B , C , D και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο καθίστανται παράνομα , όταν οι ποσότητες λήψης αυτών των ουσιών θα είναι θεραπευτικές .


Ο νέος αυτός κώδικας θα απαγορεύει επίσης την χρήση θρεπτικών ουσιών, όπως βιταμίνες ή μέταλλα ,τα οποία θα λαμβάνονται για πρόληψη ή για αντιμετώπιση κάποιας πάθησης . Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια .
Ναι αυτές που αποδεδειγμένα είναι η βάση της σωστής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού και της ισχυροποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος , με το νέο νόμο θα είναι παράνομες!

Θα απαγορεύεται ακόμα και ή συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες , ακόμα και αν πραγματικά τα έχει ανάγκη κάποιος. Συγκεκριμένα ή δοσολογία θα περιορίζεται μόνο στο 15% της συνιστώμενης ποσότητος. Η θεραπεία θα γίνεται με άλλα φάρμακα εταιρειών, τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής μέσω λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες των ουσιών αυτών που θα εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν την "πλεονάζουσα" τοξική ουσία, ώστε η λήψη θρεπτικών ουσιών να είναι περιορισμένη και με τον τρόπο αυτό να αποδυναμώνεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε οποιαδήποτε επίθεση ιών, με αποτέλεσμα την προσβολή αυτού από κάθε είδους ασθένεια.

Την ίδια στιγμή θα επιβάλει την προσθήκη επιβλαβών ουσιών όπως πχ το φθόριο , το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται. Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί και μπορούσες εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πέρα από την λίστα των "παράνομων" τοξικών ουσιών , κατά τους διατάσσοντες την εφαρμογή του διατροφικού αυτού κώδικα, ανοίγει ο δρόμος στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα αλλά και στα ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.

Ο νέος κώδικας θα προβλέπει οτι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προιοντα , θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής MONSATO. Είναι γνωστό ότι το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών στον πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για την διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες υποχρεωτικά.

Επίσης ό κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφή να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία, εκτός αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας περιλαμβάνει και τα φυσικά και βιολογικά προιοντα, που πλέον βιολογικά θα θεωρούνται και αυτά στα οποία θα έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κλπ.

Δηλαδή όποιος θέλει θα βαπτίζει βιολογικό ότι θέλει.
Ακόμα και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν αποδείχτηκε ότι η επίδραση του είναι καρκινογόνα, θα εισαχθούν πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη, η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορεύτηκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Με αυτόν τον νόμο επιστρέφουν 7 από τα 9 αυτά επικίνδυνα και απαγορευμένα εντομοκτόνα!

Επειδή λοιπόν, πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με τα αντίστοιχα των εντόμων, εμφανίσουν παθήσεις, που οφείλονται στην ελλειπή διατροφή και στους προαναφερθέντες παράγοντες, οι παθήσεις αυτές καθίστανται επικερδείς, όπως ό καρκίνος, ό ζαχαρώδης διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.

Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με τον νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη καθώς επίσης και η συσσώρευση της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα.
Η συγκεκριμένη ουσία είναι ή δεύτερη πιό καρκινογόνα. Επειδή λοιπόν ένας από τους εμπνευστές του συγκεκριμένου κώδικα είναι και ό ιδρυτής τριών πανίσχυρων φαρμακοβιομηχανιών, ή επιβολή του με την ψήφιση νόμου από εσάς, σας κάνει συνεργούς, σε κάθε είδους βλάβη της υγείας των πολιτών της πατρίδος μας . Επίσης από την 1η Απριλίου θα μπει σε εφαρμογή ή οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης ή οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προιόντα φυτικής προέλευσης.

Επειδή λοιπόν έγινε γνωστό ότι ή οδηγία αυτή ψηφίστηκε από "επιτροπή" και δεν φροντίσατε να γνωστοποιήσετε στον κόσμο ότι υπήρχε περιθώριο μέχρι την 1η Απριλίου του 2011 να κατοχυρωθούν τα ελληνικά φυτικά προιόντα, έχουν κατοχυρωθεί μόνο 183 από αυτά. Αυτά τα 183 θα είναι τα μόνα που θα μπορούν να εμπορεύονται και να χρησιμοποιούνται και όλα τα άλλα θα είναι παράνομα. Αν υπάρχει κατανάλωση κάποιου από τα "παράνομα" τότε ο καταναλωτής θα έχει πρόβλημα με τον νόμο. Δηλαδή μια μητέρα θα μηνυθεί αν δώσει τσάι στο παιδί της και αυτό αρρώστησε ακόμα και από μια άσχετη αρρώστια.

Επίσης θα απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, κλείσιμο σχολών ομοιοπαθητικής, διότι αυτός ο τρόπος θεραπείας είναι φιλικός προς το σώμα μας και όχι επιθετικός όπως η κανονική ιατρική που τα φάρμακα έχουν παρενέργειες.

Επίσης θα απαγορεύει όλα τα βιβλία σχετικά με τα βότανα, ιχνοστοιχεία κλπ. Και αυτό θα το κάνει διότι τα φυτικά προιόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής, καθώς είναι προιόντα της φύσης, ενώ αν επεξεργαστούν ως εκχύλισμα, με συσκευασία κλπ από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ή αξία τους ανεβαίνει 1000 φορές επάνω. Δηλαδή ένα στρέμμα άγριας ελληνικής φύσης έχει υπολογιστεί ότι θα αποφέρει κέρδος τον χρόνο από 10.000 έως 20.000 euro.

Και εδώ σας υπενθυμίζω την πρόσφατη ενέργεια της κυβέρνησης για την ψήφιση νόμου για τις περιοχές νατούρα όπου ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος, (όταν στα άλλα κράτη φτάνουν το πολύ μέχρι 4% ), για να τις παραδώσει στις φαρμακευτικές εταιρείες προς εκμετάλλευση.

Και σας ερωτώ εσάς που θέλετε να λέγεστε αντιπρόσωποι μας, πού είναι ή ενημέρωση που δώσατε στον κόσμο για την πραγματικότητα του σκοπού του συγκεκριμένου νόμου;

Αντίθετα σχεδόν ταυτόχρονα προωθείται την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών με όρους που φανερώνουν τον σκοπό αυτόν. Και εδώ θέλουμε να τονίσουμε την ενέργεια του πρωθυπουργού πριν λίγους μήνες να υπογράψει για την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας ειδικά για την χώρα μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης!
Έχει αποδειχτεί ότι ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννετικές μεταλλάξεις.

ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ .


Επίσης άλλες διατάξεις του κώδικα, που θα επιβάλουν την απαγόρευση διατήρησης κήπων και την σπορά σε αυτούς λαχανικών και κάθε είδους φυτικής τροφή , ακόμα και για ιδίαν χρήση, δεν χρειάζεται να σας αναφέρω ότι είναι και θα παραμείνουν στην σφαίρα της φαντασίας των διαστροφικών μυαλών που έχουν σκεφτεί τα ανωτέρω .


Με το παρόν εξώδικο καταρρίπτεται και ή δικαιολογία, (ψηφίσαμε χωρίς να έχουμε διαβάσει τι λένε), που είχε εκφράσει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τις χαρισματικές συμβάσεις των εθνικών οδών σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες .


Σάν αντιπρόσωποι μας, οι ζωές μας και οι ζωές σας, είναι σιαμαίες.

Δεν μπορούν να παρεμβληθούν ανάμεσα τους, ούτε μα,, ούτε στρατός εκπαιδευμένος με ασκήσεις καταστολής πλήθους.

Έκτος αυτού όμως η ψήφιση από εσάς του κώδικα τούτου θα έχει άμεση κατάθεση αγωγών αποζημίωσης για τις βλάβες που προξενήσουν τέτοιες διατάξεις και άμεσα ασφαλιστικά μέτρα για την δέσμευση της περιουσίας σας, όπως και κατάθεση μηνύσεων για γενοκτονία και εσχάτη προδοσία.


ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ.


Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής νά επιδώσει νόμιμα τήν παρούσα πρός τόν Πρωθυπουργό και τους Βουλευτές τού Ελληνικού Κοινοβουλίου πού κατοικοεδρεύουν στό μέγαρο τής ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ πρός γνώση καί γιά τίς νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας τό περιεχόμενο της, στήν έκθεση επιδόσεως πού θά συντάξει.


ΑΘΗΝΑ 28 /3 / 2011

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο αγώνα για την υγεία τους έμπρακτα ας επικοινωνήσουν έως το απόγευμα της Δευτέρας 28 /3 /2011 στο email
theodoridispk@gmail.com

---------------------------------------
Δυσυχώς και εγώ το διάβασα αργά αλλά θεωρώ ότι είναι κάτι που μας αφορά όλους και τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρουμε τι μας γίνεται!

Saturday, April 23, 2011

Το Πάσχα - Η Δυσθυμία της Ζωής!

Μιά αρχή.
Μιά ακόμη δοκιμασία της ζωής να αναγεννηθεί, μετά τον "θάνατο" του χειμώνα.

Η πάλη της ύπαρξης με την ανυπαρξία. Όροι θεωριτικοί, διότι τα δύο αυτά δεν είναι πραγματικά δύο, είναι ένα. Ένας κύκλος, ένα νόμισμα, που όμως έχει δύο διαστάσεις, την Γιν και την Γιανγκ, όπως ακριβώς τα συμβολίζουν όλα τα αντίθετα, που είναι όμως το ένα απο τα δύο, που αποτελούν την ολότητα.
Αυτά τα δύο είναι ευλογημένα αλλά και καταδικασμένα, να θέλουν τόσο πολύ το ένα το άλλο, που αυτό το θέλω που ονόμασαν Αγάπη, είναι και η αδυναμία τους που τα καταδικάζει να ζουν με τον άλλον που ξέρει τα πιο βαθία σου μυστικά, που ξέρει και όλες τις αδυναμίες. Και αυτον που τις ξέρει όλες, τον φοβάσαι.

Πολύ διχασμένο συναίσθημα αυτό της δυσθυμίας!

Και όμως το γιορτάζουμε κάθε τέτοια εποχή, την Άνοιξη, την εποχή που όλα τα ζώα αρχίζουν και γενουν, ή μάλλον παράγουν διότι τα έχουμε μαντρώσει τα πιό πολλά. Όταν τα αρνάκια και τα κατσικάκια μας λένε για τα καλά πως ήρθε η άνοιξη. Τα καημένα δεν ξέρουν πως θα πληρώσουν με την ζωή τους αυτή τους την τόλμη.

Έμεις γοιρτάζουμε την νίκη του Φωτός, την Ανάσταση με γλέντια και κρασιά, με μπόλικο σουβλιστό αρνί και κοκορετσάκι! Και ούτε που καταλάβαμε το φονικό που είχε γίνει, πόσο αίμα είχε χυθεί.

Τόσο απρόσεχτοι έχουμε γίνει με ότι δεν μας αφορά προσωπικά, και δεν βλέπουμε πιά τίποτα απο ότι γίνεται γύρω μας. Η βία στα σχολεία είναι σε επίπεδα επιδημίας, εδώ στην Ελλάδα στα σίγουρα και οι δάσκλοι και καθηγητέ θεωρούν ότι δεν τους αφορά, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι άμα βάλουν όρια, η βία και ο εκφοβισμός θα γυρίσει και εναντίον τους, απλά σιωπούν. Τι άλλο να κάνουν θα μου πείτε. Δεν είναι ΕΥΓΕΝΙΚΟ να πάνε να ανακατευθούν στο νοικοκυριό του άλλου και να του πουν πως να μεγαλωσει τα παιδιά του;

Όχι βέβαια αυτό δεν είναι ευγενικό, αλλά ούτε είναι ευγενικό, όταν μετά στο σχολείο τα παιδια αυτά πάνε και δείρουν έναν δάσκαλο, γιατί έχουν γίνει παντοδύναμα αφού έχουν δείρει όλα τα άλλα παιδιά, και του σπάνε τα γόνατα, επειδή τους έκανε παρατείρηση στο διάλειμμα που δέρνανε ένα μικρότερο παιδί Ασπεργκεράκι!!!

Οπότε, καλά κάνει και σιωπεί ο δάσκαλος και δεν τους κάνει παρατήρηση στο διάλειμμα διότι τα δικά του γόνατα, είναι πιο ακριβά απο την ζωή, το μέλλον, τις ικανότητες ενός 'Ασπεργκερ παιδιού, που ο εκφοβιστής θα σπάσει και θα ποδοπατήσει για πάντα...

Ναι, η ζωή αυτού του κακοποιημένου παιδιού, εκφοβισμένο απο συμμαθητή εκφοβιστή που έχει το ίδιο εκφοβιστεί ή/και κακοποιηθεί από τους γονείς του, αξίζει πιο λίγο απο δύο σπασμένα γόνατα. Σήμερα δεν έχουμε πιά ήρωες αλλά δειλούς με ανδρικά παντελόνια, που δεν διακυνδινεύουν την ζωούλα τους γιά ΚΑΝΕΝΑΝ!


Λοιπόν, για να γιορτάζουν κάποιοι, άλλοι πρέπει να πληρώνουν την γιορτή. Και την πληρώνουν οι πιό αδύναμοι της κοινωνίας, τα αρνιά που θα σφαχθούν, ή τα κατσίκια, ή τα γουρουνάκια σε άλλη γιορτή, ή τα κοτοπουλάκια σε χιλιάδες γιορτές...

Κάπου κάποιος πληρώνει τις γιορτές. Αυτό φυσικά είναι καλό για αυτούς που γιορτάζουν. Αλλά η ζωή είναι ρόδα, και κάπου τελείωνει μιά γιορτή για να μπορέσει αλλού να αρχίσει άλλη, και πάντα κάποιος άλλος πληρώνει. Μιά μέρα ο λογαριασμός φτάνει σε εσένα.

Αφες ημίν το ποτήριον τούτον

Οι αρχαίο το είχαν πει αλλιώς: Ή ταν ή επί τας! Το πόρισμα είναι το ίδιο, η υλική μορφή της η ζωή περικλύει και τον θάνατο, και άμα δεν μάθουμε να αναγνωρίζουμε ότι ο θάνατος δεν είναι αιώνιος όπως ούτε είναι η ζωή και τα δύο αυτά έχουν το μάθημά τους σαν εμπειρία και διαχήριση αυτής της εμπειρίας. Μαθήματα Ψυχής.

Είμαστε στο σούρουπο. Την ώρα που το φως αποχαιρετά την Γη, και μπαίνουμε μετά στο σκοτάδι. Μια κουρτίνα που μας τυφλώνει ολοκληροτικά, για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, που χρειαζονται τα μάτια μας να μπορούν και βλέπουν στο σκοτάδι. Η στιγμή της ολικής αυτής τύφλωσης είναι πολύ τρομαχτική και μας γεννά το ενστινκτο της επιβίωσης. Θέλουμε να ζήσουμε τόσο πολύ, που είμαστε διατεθημένοι, να "φάμε" τα πάντα γύρω μας, για να επιβιώσουμε.
Να τα εξαφανήσουμε, ώστε να κυριαρχήσουμε.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το ζώδιο της Άνοιξης το ο κατεχει ο Κριός που κυριαρχείται απο τον πλανήτη Άρη, τον γνωστό μας θεό της Φωτιάς! Η ζωή για να κυριαρχήσει, βάζει μπροστά τον πιο καλο πολεμιστή της, που σας ενας φλογερός οδοστρωτήρας ανοίγει τον δρόμο για να περάσει η ζωή. Η εκσπερμάτωση, κυριαρχήται και αυτή απο τον πλανήτη 'Αρη και το ζώδιο του Κριού. Αυτό το ίδιο κριάρι, είναι και το κριάρι της θυσίας. Ο αμνός του θεού. Και αυτόν θυσιάζουμε κάθε Πάσχα, ξανά και ξανά ανά χιλιάδες, ανα την Ελλάδα και τον λοιπό Ελληνόφωνο πληθυσμό. Οι αμνοί του θεού, τα αρνάκια. Τα τρώμε σαν τους λύκους. Τα κατασπαράζουμε σε μιά ξέφρενη γιορτή της νίκης της ΖΩΗΣ!

Τα θυσιάζουμε. Θυσιάζουμε και γινόμαστε θυσία.

Μιά σημαντική πλευρά της ύπαρξης. Οι λεγόμενοι μάρτυρες, ήρωες, γενναίοι και τρανοί. Αυτοί είναι ένα είδος που έχει εκλήψει. Οι σημερινοί ήρωες είναι ήρωες της πολυθρόνας, πίσω απο την οθόνη του υπολογιστή τους όπου με πολλά Like και Causes υπερσπίζονται από δικαώματα νεογέννητων ιγκουάνων, μέχρι το δικαίωμα να ονομάσεις την αγελάδα σου στο Farmville, με το όνομα της μαμάς σου χωρίς την άδειά της...

Έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ζούμε σε έναν τεχνιτό κόσμος της φαντασίας μας που τροφωδοτήται απο τον καταναλωτισμό, που ψωφάει να μας λέει πόσο καταπληκτικοί είμαστε και πόσο μας ταιριάζει κάθε τι ακριβό, exclusive, μεγαλοαστικό, από παπούτσια μέχρι τι αυτοκίνητο οδηγάμε ή τι μάρκα αποσμητικό φοράμε.

Έχουμε χάσει κάθε μα κάθε επαφή με την πραγματικότητα και αμα δεν ξυπνήσουμε όπως πολύ καλά προσπαθεί απελπισμένα να κάνει ο κύριος με την τουτούκα αλλά ποιός τον ακούει αφού όλοι είμαστε σε κόμμα, κώμα, κόμα, ή όποιο άλλο κώμμα θέλετε διότι και η προφορική ή/και γραπτή επικοινωνία, όλο και διαβρώνεται.

Έχουμε χάσει τόσο επαφή, που έχουμε αποσυνδεθεί και από τα παιδιά μας και δεν ξέρουμε πιά τι έχουν πραγματικά ανάγκη και τους αγοράζουμε για ευκολία ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Απο κινητά, μέχρι ηλεκτροκίνητη λαμπάδα με τρείς Barbie κολλημένες επάνω και ροζ φορφοριζέ κορδέλες!


Αντε καλή μας Ανάσταση! Με αγάπη ή με πόνο όλοι τελικά θα ξυπνήσουμε!

Διότι βγάζουμε τα παιδιά αυτιστικά και δεν είναι. Εμείς, όλοι οι ενήλικες έχουμε γίνει βαριά, μέτρια ή ελαφρά αυτιστικοί, εγκλωβισμένοι στον κόσμο μας ο καθένας, που τα παιδιά δεν ξέρουν πιά ούτε πως, αλλά ούτε και με ποιόν να ενωθούν. Ας μην τα θυσιάσουμε και αυτά, αρκετά είναι τα χιλιάδες αρνιά...

Saturday, April 9, 2011

Απορίες και προβληματισμοί...


Γεια σας κυρία Πέρλα,

Είμαι μια νεαρή φοιτήτρια και πρόσφατα μου διαγνώστηκε οτι έχω το σύνδρομο
Αsperger.

Τα περισσότερα από τα ερωτηματικά μου απαντιούνται σιγά σιγά αλλά ακόμα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.

Απλά ένα που με απασχολεί είναι οτι ακούω ήχους που οι άλλοι δεν τους ακούν. Ο γιατρός που με παρακολουθεί μου είπε οτι είναι ένα σύμπτωμα. Εγώ ομώς αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω και βασανίζομαι γιατί είναι και ενοχλητικοί.

Επίσης άλλο ένα θέμα που με απασχολεί είναι αν θα μπορέσω να κάνω πρακτική
άσκηση της κοινωνικής εργασίας. Έχω ενα πρόβλημα με την επικοινωνία και η κοινωνική λειτουργός της σχολής με απέτρεψε. Εσας ποια είναι η γνώμη σας θεωρείτε οτι πρέπει να υπάρχει αυτός ο αποκλισμός; 'Οποιο και να είναι το πρόβλημα. Μπορώ να προσπαθήσω και να γίνω καλή αλλά την στάση της δεν την κατάλαβα.

Γενικά αντιμετοπίζω προβλήματα με το κοινωνικό μου περίγυρο και ίσως να
σύμβαίνει γιάτι θέλω να τραβήξω τον δικό μου δρόμο. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου σε σχέση και με τον εαυτό μου και με την κοινωνία που ζω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε.
---------------------------------

Γεια σου "νεαρή φοιτήτρια",

Θα σου απαντησω αναμεσα απο αυτα που μου γραφεις:

"Είμαι μια νεαρή φοιτήτρια και πρόσφατα μου διαγνώστηκε οτι έχω σύνδρομο Αsperger. Τα περισσότερα από τα ερωτηματικά μου απαντιούνται σιγά σιγά αλλά ακόμα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου."

Δεν μου γραφεις ποσο χρονων εισαι και θα ηθελα να το ξερω. Η αληθεια ειναι οτι μια διαγνωση ειναι δικοπο μαχαιρι, και ενω απο την μια θα νοιωσεις ανακουφηση που επιτελους οπως λες πολλα απο τα ερωτιματικα σου βρησκουν απαντηση, απο την αλλη ομως ερχεται και η συνειδητοποιηση ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα είσαι ουτε ποτε θα γινεις σαν τους αλλους και οτι για σενα ο δρομος ζωης θα ειναι ενα μονοπατι μεσα απο κατσαβραχα που θα πρεπει και να το σκαψεις μονη σου, να το περπατησεις μονη σου και να βλεπεις τους αλλους να πηγαινουν ανετα και γρηγορα σε ασφαλτοστρωμενο δρομο μολις 2 μετρα απο το δικο σου μονοπατι.

Ο λεγόμενος "αυτισμός" για εναν αυτιστικό/Ασπεργκερ ειναι τροπος ζωης αρκετα μοναχικος, με πολυ αγωνα και απογοητευσεις διότι θα ερχεσαι παντα σε συγκριση και συγκρουση με τα πρεπει της βαρια νευροτυπικης κοινωνιας που εχει πολλες εμμονες και στερεοτυπιες, αλλα και μια παραλογη λογικη που θα σε τρελλαινει.

"Απλά ένα που με απασχολεί είναι οτι ακούω ήχους που οι άλλοι δεν τους ακούν. Η γιατρός που με παρακολουθεί μου είπε οτι είναι ένα σύμπτωμα. Εγώ ομώς αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω και βασανίζομαι γιατί είναι και ενοχλητικοί."

Ακουμε οσο καλα ακουνε και τα σκυλια οχι επειδη εχουμε περισσοτερο οξυμενη ακοη ή εχουμε καλυτερα αυτια, οχι τιποτα απο τα δυο αυτα. Απλα ο δικος μας εγκεφαλος εχει την ικανοτητα να καταγραφει ΟΛΑ οσα ακουει ενω ο εγκεφαλος των μη-αυτιστικων (νευροτυπικων) δεν εχει αυτη την δυνατοτητα διοτι φιλτραρει οσα ακουει και αδιαφορει για τους ηχους που δεν υποβοηθουν ή υποστηριζουν την κοινωνικη αναγκη του ατομου. Ειναι δηλαδη σαν ο εγκεφαλος μας να καταγραφει τα παντα χωρις να τα φιλτραρει και γιαυτο πολλες φορες υπεργεμιζει και τοτε ειναι σαν να εχει "μπουκωσει" και τοτε κατεβαζει ρολα και δεν μπορει να αφωμοιωσει αλλες πληροφοριες.

Μπορω να σου πω οτι και εγω εχω μεγαλο θεμα με τους ηχους και εχω φροντισει ωστε να κανω τουλαχιστον την κρεββατοκαμαρα μου εκει δηλαδη που κοιμαμαι να ειναι οσο πιο ηχομονωμενη οσο γινεται. Αμα ειμαι σε αλλον χωρο, εχω παντα μαζι μου ωτοασπιδες που οσο αστειο και αν ακουγεται ειναι μια ευκολη και απλη λυση για την τρελλαθω!

"Επίσης άλλο ένα θέμα που με απασχολεί είναι αν θα μπορέσω να κάνω πρακτική άσκηση της κοινωνικής εργασίας. Έχω ενα πρόβλημα με την επικοινωνία και η κοινωνική λειτουργός της σχολής με απέτρεψε. Εσας ποια είναι η γνώμη σας θεωρείτε οτι πρέπει να υπάρχει αυτός ο αποκλισμός? 'οποιο και να είναι το πρόβλημα. Μπορώ να προσπαθήσω και να γίνω καλή αλλά την στάση της δεν την κατάλαβα."

Δυστυχως αυτη η σταση της ειναι ακρως ρατσιστικη και φυσικα βασιζεται σε τεμπελια και "ευκολια" κυριως δικη της διοτι θα μπορουσε να κατσει και να ψαξει μαζι σου τροπο ωστε να μπορεσεις να κανεις την πρακτικη σου εξασκηση χωρις να νοιωθεις μειωνεκτικα αλλα δυστυχως πολλοι νευροτυπικοι ανθρωποι αναζητανε την ευκολια αντι να κανουν ενα βημα πιο περα απο την βολη τους για να βοηθησουν καποιον αλλο συνανθρωπο τους.
Αλλωστε θα μπορουσες πολυ ευκολα να κανεις πρακτικη καπου που θα σε εφερνε σε απφη με αλλους αυτιστικους/Ασπεργκερ ετσι ωστε οποια δυσκολια στην επικοινωνια και αν εχεις να μην ειναι εμποδιο και το αστειο ειναι οτι ουσιαστικα δεν εχεις δυσκολια εσυ αλλα η δυσκολια δημιουρηται μεσα απο την προσπαθεια σου να επικοινωνησεις με αλλους που απλα σκεφτονται διαφορετικα απο εσενα, που εχουν αλλου ειδους αναγκες (λογω της διαφορετικης τους λειτουργιας του εγκεφαλου) και που ολη τους η επικοινωνια επικεντρωνεται στη κοινωνικη τους αναγκη και στην καλυψη της συναισθηματικης τους αναγκης!

Εγω πολλες φορες εχω απιβδησει απο αυτη τους την κακη επικοινωνιακη ικανοτητα και τους εχω πει απο μεσα μου "βλακες" ακριβως διοτι θεωρουν οτι ολοι ειναι ιδιοι με αυτους ή το ιδιο τεμπελιδες που ψαχνουν την ευκολη λυση.
Ενω εμεις οι αυτιστικοι εχουμε μια διπλη εμπειρια, της δικης μας πραγματικοτητα αλλα αναγκαστικα και της δικης τους, εκεινοι εχουν επαναπαυτει στην δικη τους και μονο πραγματικοτητας πιστευοντας οτι αυτη ειναι και μοναδικη που υπαρχει και οτι ολοι οι ανθρωποι βιωνουν αυτη την μια τους πραγματικοτητα!

"Γενικά αντιμετοπίζω προβλήματα με το κοινωνικό μου περίγυρο και ίσως να σύμβαίνει γιάτι θέλω να τραβήξω τον δικό μου δρόμο.Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό."

Αυτο συμβαινει οπως σου εξηγησα διοτι εσυ βλεπεις και τις δυο πλευρες του νομισματως της ζωης και της πραγματικοτητας ενω οι αλλοι γυρο σου βλεπουν μονο την μια πλευρα, την δικη τους.
Ουσιαστικα εκεινοι ειναι οι αυτιστικοι, οι εγωπαθεις και εγωκεντρικοι και οταν εμεις φερομαστε σαν και αυτους με την ιδια εγωπαθεια και εγωισμο για τους δειξουμε με την συμπεριφορα μας τι γευση εχει ο αυτισμος τους, μας βγαζουν εμας σκαρτους αντι να κοιταξουν την δικη τους καμπουρα!!!

Ναι, γιαυτο σου ειπα οτι το μονοπατι της ζωης μας ειναι μοναχικο και δυσκολο διοτι σε καθε βημα ερχομαστε αντιμετωποι κυριως με την βλακεια και τον εγωισμο και τον ακρως αυτισμο των αλλων γυρο μας οποτε το μονο που μας απομενει ειναι να τραβαμε μονοι μας τον δρομο μας...

"Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου σε σχέση και με τον εαυτό μου και με την κοινωνία που ζω. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε."

Ξερω οτι μενεις μακρια αλλα αμα τα καταφερεις ελα σε καποια απο τις συνανατησεις που κανουμε για νεους και ενηλικες (απο 18 και ανω μεχρι 40+), ωστε να βρεθεις και εσυ εστω και μια φορα αναμεσα σε αλλους που σκεφτονται οπως και εσυ, επικοινωνουν οπως και εσυ και δεν εχουν θεμα κοινωνικοποιησης διοτι οταν αυτα τα δυο (σκεψη και επικοινωνια) συμβαδιζουν, οι κοινωνηκοποιηση γινεται πιο ευκολη.

Αυτα απο εμενα και ελπιζω να σε βοηθησουν αυτα που σου γραφω.
Περλα

-------------------------------------------------------

Γεια σας Πέρλα Μεσσίνα,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το μηνυμά σας ήταν πολύ κατατοπιστικό.

Είμαι 19 χρονών. Η αλήθεια είναι οτι αυτά που λέτε είναι πολύ σώστα πράγματα και είναι και όπως έχουν τα πράγματα.Όταν έγινε η διάγνωση μου κόπηκαν τα πόδια. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα πάθει σοκ γιάτι είχα περάσει πανελλήνιες κανονικά και τώρα αντιμετοπίζω δυσκολίες και μαθησιακές και στην κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά όπως είπατε δεν φταίω μονό εγώ για το δεύτερο. Είναι λίγο άδικο να δυσκολεύομαι τόσο πολύ σε όλα τα επίπεδα ενώ άλλοι να ευκολύνονται! Αλλά έτσι κι αλιώς συνήθησα κι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.

Για τους ήχους δεν μπορώ να πω κουβέντα. Μέχρι και φάρμακα παίρνω. Πιστεύω πως για τον αυτισμό δεν πρέπει να παίρνουμε φάρμακα, εκτός από άλλες περιπτώσεις. Το σπίτι που σπουδάζω είναι σε φοιτητική πολυκατοικία και γίνεται πολύ φασαρία όλες τις ώρες. Έτσι κι εγώ είμαι με ωτοασπίδες ή ακούω μουσική. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ.Οι υπόλοιποι με αποκαλούν τρελή.

Για την πρακτική άσκηση υπάρχει ένα πλαίσιο του χρόνου που μπορώ να πάω. Είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο αρνητική η στάση της. Δεν πειράζει θα της το προτείνω εγώ. Νιώθω οτι με τα ατομα με ειδικές ανάγκες μπορώ να επικοινωνίσω καλύτερα. Έχω κι όλας ξαδέρφια. Δεν ξέρω αυτά τα άτομα τα καταλάβαινα πάντα καλύτερα. Την κοινωνία μας δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω. Αυτά είχα να πω. Θα προσπαθήσω να έρθω. Για να έρθω θα πρέπει να γραφτώ στο σύλλογο; Θα προσπαθήσω και αυτό να το κάνω. Δεν με πειράζει να αναρτήσετε αυτή την συζήτηση!

---------------------------------------------

Αχ καλο μου κοριτσι μενεις σε φοιτιτικη πολυκατοικια και δεν εχεις ακομη τρελλαθει;;; Αχ καλη μου ζεις σε ηχιτικη κολαση... δεν ειναι μονο η ευαισθησια σου αλλα ζεις και σε ενα ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΗΧΙΤΙΚΑ!

Θεε και κυριε και καταφερνεις και μπορεις και διαβαζεις; Δεν εχεις την δυνατοτητα να ζησεις καπου αλλου εστω και σε ενα δωματιο που θα νοικιασεις σε καποια ισως μικρη οικογενεια ή με καποια αλλα ατομα ισως πιο ησυχα και οργανωμενα...

καλα εγω κοντεβα να τρελλαθω που απλα κουνουσε ο αερας την τεντα του γειτονα απο τον πανω οροφο που κουδουνουσαν τα σιδερα το βραδυ και δεν κοιμηθηκα 2 νυχτες και οταν γυρισε σαν τρελη τον εβαλα να την δεσει ωστε να μη κουδουναει .... και εσυ ζεις με συνεχη ασταματητη θορυβο; Δωσε μου και ενα τηλεφωνο σου, θελω πολυ να σου μιλησω!

Περλα