Sunday, November 2, 2008

Λίγο "ΦΩΣ" στο σκοτάδι...


Μιά μητέρα αυτιστικού παιδιού μου γράφει:

"Εμείς οι γονείς που είμαστε έξυπνοι, δεν πρέπει να μπαίνουμε στο τρυπάκι του ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων και συλλόγων καθοδηγούμενοι από άλλους. Ας έχουμε δική μας αντικειμενική άποψη και δική μας κρίση. Η δημοσιότητα και οι κινήσεις εντυπωσιασμού είναι γι αυτούς που επιδιώκουν να υπνωτίσουν τους γονείς και να τους καθοδηγούν τυφλά.
Εμείς οι γονείς είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε πραγματικά τα παιδιά μας και μόνος μας στόχος και απόλυτο δικαίωμα είναι να διεκδικούμε τα δικαιώματα των ανήλικων και ενήλικων παιδιών μας (που εύκολα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος λόγω των ιδιαιτεροτήτων του αυτιστικού φάσματος) και κανένας δεν πρόκειται να πείσει εμένα προσωπικά για κάτι διαφορετικό. Και καλό είναι όσοι έχουμε παιδιά στο αυτιστικό φάσμα να διαβάζουμε, να παρακολουθούμε σεμινάρια και να ρωτάμε."

Και της απαντώ:

Κατ' αρχάς θα σου πω μια ιστορία, που άρχισε πριν ένα χρονο.

Σαν ενήλικας με Αυτισμό, διαβάζοντας αυτά που κάνουν οι ενήλικες με Αυτισμό στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Αγγλία όπου θα περάσει νομοθεσία που να τους δίνει τα ίδια δικαιώματα που έχουν άλλες "διαφορετικότητες" όπως η τύφλωση και η κώφωση, όπως και στην Αμερική με το Autism Disorders Advocacy Network (ADAN), και το πως έχουν αρχλισει να προωθούν (με επιτυχία) τα δικαιώματα των ίδιων των αυτιστικών.

Διότι οι αυτιστικοί δεν υστερούν άλλωστε σε τίποτα απο τους τυφλούς, τους κωφούς, τους τετραπληγικούς και βάλε που έχουν συλλόγους και οργανώσεις των ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ με την "διαφορετικοτητα".

'Εψαξα να βρω και στην Ελλάδα έναν τέτοιο σύλλογο ή οργάνωση αυτιστικών. 'Εψαξα, και έψαξα, και έψαξα. Τίποτα!!! Μα καλά, σκέφτικα, δεν υπάρχουν αυτιστικοί στην Ελλάδα;;; Φυσικά και υπάρχουν αλλά τους έχουν "κρυμμένους" όπως παλιά έκρυβαν όλα τα ανάπηρα και "διαφορετικά" παιδιά μιά και σήμερα ο Αυτισμός είναι το ΣΤΙΓΜΑ!

Ο Αυτισμός έγινε ένα στίγμα, διότι κατά τα λόγια της επιστήμης είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ που μπορεί να έχει ένα παιδί, ένα άτομο!!! Τόσο χάλια δηλαδή που τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν ανεξάρτητα, να ζήσουν αυτόνομα, να γίνουν αυτιστικοί ενήλικες που θα θέλουν να έχουν τον σεβασμό και τα δικαιώματα που έχουν ΟΛΟΙ οι άλλοι.

'Ετσι σας λένε οταν κάνουν την διάγνωση. Το παιδί δεν έχει κανένα μέλλον. Και φυσικά ένα παιδί χωρίς μέλλον χρειάζετε την προστασία της μαμάς και του μπαμπά και της επιστήμης, και εταιριών προστασιας αυτιστικών!

ΟΚ, είπα αφού δεν υπάρχει σύλλογος για τους ίδιους τους αυτιστικούς θα τον δημιουργήσω εγώ. 'Αλλωστε ποιός μπορεί να ξέρει καλύτερα μια κατάσταση, από τον ίδιο που βρήσκεται μέσα στην κατάσταση. Ποιός μπορεί λοιπόν να ξέρει καλύτερα τον αυτισμό απο έναν που έχει ο ίδιος αυτισμό!

'Ελα όμως που έμεις που έχουμε Αυτισμό, λέμε πράγματα για τον Αυτισμό που ειναι άκρως αντίθετα από αυτά που σας διαδίδει η επιστήμη! Αυτό ειναι φυσικά πολυ αξιοσημείωτο δεν το νομίζεις;;;

ΟΛΟΙ οι αυτιστικοί που μιλάνε ή γράφουν βιβλία για τον Αυτισμό τους δεν τον βλέπουν σαν αρρώστια ή σύνδρομο που θέλει θεραπεία, δεν τον βλέπουν ούτε σαν την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, δεν τον βλέπουν καν σαν αναπηρία αλλά σαν ένα τρόπο ζωής. Αυτό είναο πολύ αξιοσημείωτο αλλά πολλοί λίγοι το έχουν παρατηρήσει και αναρωτηθεί γιατί.

Γιατί οι ίδιοι οι αυτιστικοί λένε άλλα και άλλα λέει η επιστήμη;

Διότι απλά αυτοί που έχουν τα πολλά χρήματα έχουν και την δύναμη της εξουσίας και αποφασίζουν για το πως θα προβάλεται ο Αυτισμός! 'Οταν έχεις χρήματα μπορείς και "αγοράζεις" ότι θέλεις. 'Ετσι η επιστήμη έχει βρεί τον καλύτερο τρόπο να βγάζει τον μισθό της. Σας πουλάει μιά εικόνα του αυτισμού που εκείνη θέλει, και μετά επωφελήται απο την εικόνα αυτή. 'Οσο πιό ΧΑΛΑΣΜΑΕΝΑ είναι τα παιδιά σας, τόσο πιό πολύ κέρδος τα οικονωμά "διορθώνοντάς" τα!

'Οταν άρχισα το σύλλογο ενηλίκων αυτιστικών, το πρώτο που σας είπα ήταν ότι δεν συμφωνώ με το θέμα της εκπαίδευσης. Και δεν συμφωνώ διότι είτε με ή χωρίς παράλληλη στήριξη, ένα παιδί με Αυτισμό υποφέρει και θα υποφέρει σε όποιο σχολείο πάει, διότι το μυαλό του αυτιστικού χρειάζεται να διδαχθεί με έναν διαφορετικό τρόπο απο το μη-αυτιστικό μυαλό. Οπότε το σχολείο, όπως είναι αυτή την στιγμή ειναι ξεθεωτικό για τα αυτιστικά παιδιά και παράλληλα χαραμίζει τις νοητικές τους ικανότητες.

Δυστυχώς όμως πολλοί γονείς δεν τα βλέπουν αυτά, διότι απλά δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι ένα άτομο με Αυτισμό έχει ικανότητες που άμα του δωθεί η σωστή μάθηση με ένα τρόπο κατάλληλο (όπως η νοηματική ή η γραφή Braille) θα μπορέσει να φτάσει και να ξεπεράσει τους μη-αυτιστικούς, αντί να έχει την ανάγκη προστασίας μιάς μαμάς και ενός μπαμπά.

Και η δική μου μαμά σκεφτόταν σαν και εσένα και δεν έβλεπε τα τόσα που μπορώ να κανω και ήθελε να με προστατεύσει, αλλά δεν τα κατάφερε διότι δεν της το επέτρεψα!. 'Εφυγα στα 17 μου ώστε να μάθω να τα καταφέρνω μόνη μου. Και το έμαθα, εφ' όσον το αυτιστικό μυαλό δεν είναι καθόλου ηλίθιο, έστω και αν έτσι μας παρουσιάζουν ώστε να μπορούν να μας "θεραπεύσουν" και να "αρμέξουν" εσάς αγαπητοί μου γονείς.

Κάποιος άλλος είναι ο ηλίθιος, μάντεψε ποιός.

Λες "ας μην μπαίνουμε εμείς οι γονείς που είμαστε έξυπνοι, στο τρυπάκι αυτό του ανταγωνισμού καθοδηγούμενοι από άλλους. Ας έχουμε δική μας αντικειμενική άποψη και δική μας κρίση. Η δημοσιότητα και οι κινήσεις εντυπωσιασμού είναι γι αυτούς που επιδιώκουν να υπνωτίσουν τους γονείς και να τους καθοδηγούν τυφλά."

Το αστείο είναι ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ! Σας καθοδηγούν "τυφλά" αυτοί που σας αρμέγουν, αλλά άμα είσαστε έξυπνοι όπως λες, γιατί δεν το βλέπεται αυτό;;; Αυτοί που σας έχουν υπνωτήσει είναι οι δήθεν ειδικοί επιστήμονες που προσπαθούν εδώ και κάπου 20 και χρόνια να βρουν ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ! Ειναι πουλί; Ειναι αεροπλάνο; Μηπως ειναι ο "ηλίθιοςμαν";

Ναι, μας περνάνε εμάς τους αυτιστικούς για ηλιθίους, νοητικά χαλασμένους, παιδιά ενός κατώτερου μυαλού και εσείς αγαπητοί γονείς είσαστε αυτοί που τους αμοίβετε και απο πάνω! Αν είσαστε έξυπνοι γιατί δεν βλέπετε ολη αυτη την εκμετάλευση;;; Τι έχουμε να κερδίσουμε εμείς οι αυτιστικοί; Τι ακριβως; Μισθό δεν μας δίνετε, ούτε μας πληρώνετε για να σας βγάζουμε το παιδί σας σκάρτο και μετά να σας πουλάμε μακροχρόνιες θεραπείες και φάρμακα που το κάνουνε σαν ένα φυτό! Ολα ΑΥΤΑ δεν τα βλέπετε εσείς οι έξυπνοι γονείς;;;

Αλλά ξέχασα, εμείς οι αυτιστικοί δεν έχουμε τίτλο καθηγητή, ή τίτλο δόκτορα. 'Εχουμε όμως κάτι που όλοι αυτοί δεν έχουν. 'Εχουμε πρόσβαση, έχουμε την γνώση του αυτισμού απο τα μέσα. Μάλιστα, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ, ενώ όλοι αυτοί καθονται απο τα έξω και κοιτάνε μέσα απο μια κλειδαρότρυπα και προσπαθούν έτσι να κατανοήσουν τι είναι αυτό που βλέπουν !!!

Μετά, λες και το άλλο: "Εμείς οι γονείς είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε πραγματικά τα παιδιά μας και μόνος μας στόχος και απόλυτο δικαίωμα είναι να διεκδικούμε τα δικαιώματα των ανήλικων και ενήλικων παιδιών μας (που εύκολα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος λόγω των ιδιαιτεροτήτων του αυτιστικού φάσματος) και κανένας δεν πρόκειται να πείσει εμένα προσωπικά για κάτι διαφορετικό."

Ξέρεις ποιός θα σε πείσει μια μέρα; Το ίδιο σου το παιδί όταν θα καταλήξει να είναι αυτό που ακριβώς θέλεις να είναι ενα απροστάτευτο ηλίθιο 45-χρονο αγοράκι που ζει ακόμη σπίτι μαζί με την μαμά του που το προστατεύει απο όλα όσα θα μπορούσε να είχε βιώσει, τις εμπειρίες καλές ή κακές που θα μπορούσε να έχει, την πείρα ζωής που θα μπορούσε να έχει μαζεψει, όλα όσα θα μπορούσε να έχει απολαύσει και χάσει.

Διότι λένε "πρόσεχε τι εύχεσαι να έχεις διότι μπορεί να το αποχτήσεις". Και εσύ ξέρεις ακριβώς τι θες να έχεις, ένα παιδί να το κουβαλάς σαν τσουβάλι όλη σου την ζωή ώστε να μπορείς να νοιώθεις πως είσαι μιά άξια μητέρα που θυσίασε την ζωή της για το παιδί της, και μαζί με την δική της ζωή θυσιασε και την δική του, και το δικό του μέλλον...

Αλλά κάτσε τι λέω;

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ!!! Αυτό δεν σου είπαν όλοι οι ειδικοί και τους χρυσοπλήρωσες; 'Οχι μόνο πούλησες το μέλλον του παιδιού σου, όχι μόνο πούλησες και την δική σου ζωή ώστε να το κουβαλάς, αλλά ΚΑΙ τους πλήρωσες απο πάνω!!! Αυτή είναι η εξυπνάδα σας αγαπητοί γονείς;

Και τελικά λες και αυτο: "Και καλό είναι όσοι έχουμε παιδιά στο αυτιστικό φάσμα να διαβάζουμε, να παρακολουθούμε σεμινάρια και να ρωτάμε."

Ναι, φυσικά! Ρωτήστε, διαβάστε, ακούστε, ρωτήστε ξανά, διαβαάτε ακόμη πιο πολύ, παρακολουθήστε σεμινάρια, μιλήστε με 200 ειδικούς επιστήμονες, αλλά ξέρετ κάτι; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ! Ξέρετε γιατί; Διότι στον Αυτισμό η θεωρία και η πράξη είναι σαν το μαύρο με το άσπρο => ΑΚΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ! 'Ασχετα! Διαφορετικά! 'Οσο και να θέλετε να κατανοήσετε τον Αυτισμό απο την θεωρια που τον βλέπει μέσα από μιά κλειδαρότρυπα, θα σας πάρει και εσάς άλλα 20 και χρόνια.

Η διαφορέ με έναν μη-αυτιστικό που ξέρει την θεωρία και έναν αυτιστικό που ξέρει την πράξη είναι ότι ο αυτιστικός μπορεί να κατανοήσει το αυτιστικό παιδί πολυ καλύτερα. Ναι, εσείς σαν γονείς το ΑΓΑΠΑΤΕ και αυτό δεν το αμφισβητώ με κανένα τρόπο, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕ και γι' αυτό απλά τυρρανιέστε (και τυρρανατε το παιδί σας) διότι εσείς και το παιδί σας μιλάτε μια άλλη γλώσσα, την οποία δεν μπορείτε να "μεταφράσετε" όση θεωρία και αν ξέρετε, όσο και να διαβάζετε, όσα σεμινάρια και να ακούσετε.

Την γλώσσα του Αυτισμού την μιλάνε μόνο οι αυτιστικοί.

Γι' αυτό άλλωστε δεν θέλει να μας ακούσει η επιστήμη, διότι ξέρει ότι έχουμε πρόσβαση εκεί που η ίδια ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ: ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ!!!

Κάνε ό,τι θες, διότι μια μέρα αυτά τα ίδια τα σημερινά αυτιστικά παιδιά, όταν ενηλικιωθούν θα μας βρούν διότι εμείς μιλάμε την γλώσσα τους, και όταν μας βρούν θα νοιώσουν μια απέραντη ανακούφηση όταν κάποιος επιτέλους κατανοήσει όλα όσα έχουν βιώσει και υποφέρει από τους γονείς τους!
--------------------------------------

"'Εχουμε καταντήσει "θεραπευτές τύρρανοι".

Αυτό μου το έγραψε ενας διευθυντής θεραπευτικού κέντρου για τον Αυτισμό, μετά που διάβασε το κείμενο της καμπάνιας μας.

Του απάντησα τα εξείς:

'Οχι μόνο θεραπευτές τύρρανοι αλλα και οι γονείς εχουν γίνει γονείς "τύρρανοι"!

'Ολα αυτα τα "τυρρανικά" είναι που δημιουργούν τις αυτιστικές συμπεριφορές που μετά γίνονται οι αυτιστικές συμπεριφορές βάση για ακόμη πιο πολλή τυρρανία! Ενας φαύλος κύκλος απο τον οποίο το αυτιστικό παιδί δεν έχει ούτε την ικανότητα, ούτε τον τρόπο να αποφύγει και να προφυλαχθεί!

'Ετσι ο μόνος δρόμος διαφυγής που έχει είναι προς τα μέσα, μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, κλείνετε εκεί μέσα να προστατευθεί, γίνετε έτσι ακόμη ποί πολύ αυτιστικό! Πράγμα που φυσικά αντί να φέρει την λύτρωση απο την τυρρανία την χειροτερεύει για το παιδί. 'Ετσι φτάνουν τα αυτιστικά παιδιά σε ακραίες συμπεριφορές θυμού, με ξεσπάσματα απότομα, βίαια, με φωνές ή και βρισιές που τρομάζουν τους γονείς, που τα πάνε σε ειδικούς και τα φαρμακώνουν για τα κρατάνε ήρεμα και όταν τα έχουν κάνει πιά φυτά είναι όλα καλά!!!

Αυτός ειναι ο Αυτισμός οπως τον βιώνουμε εμείς οι ίδιοι οι αυτιστικοί.

Ο μόνος που κερδίζει σε ολη αυτη την κατάσταση ειναι η αχόρταγη επιστήμη! Που έχει κάνει τον Αυτισμό την πιο μεγάλη κερδοσκοπική επιχείρηση του αιώνα μας. Δυστυχώς...

Αλλά το καλό είναι, ότι ευτυχώς υπάρχουν κάπου και που κάποιοι "άνθρωποι" όπως εσύ που βλάπουν το τι γίνετε και δεν παίζουν αυτό το κερδοσκοπικό παιγνίδι. Που θέλουν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά και τους αυτιστικούς ενήλικες. Αλλά είναι λίγοι, μικροί, μπροστά στον γίγαντα της επιστήμης, κάτι σαν τον Δαβίδ που πολεμά έναν Γολιάθ.

'Ολοι ξέρουμε φυσικά ποιός κέρδισε στο τέλος... Αμήν!
------------------------------------------

Συνέχεια της συζήτησης με τον διευθυντή θεραπευτικού κεντρου.

Μου απαντά:

Συμφωνώ. Φαύλος κύκλος. Πολλές φορές γονείς και θεραπευτές, άθελά τους ή ηθελημένα "συμμαχούν" ενάντια του παιδιού.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι ο αυτισμός είναι μία πραγματικότητα και λες και προσπαθούμε να "εξορκίσουμε" αυτή την πάθηση από το παιδί. Θέλουμε να το κάνουμε... "κανονικό"!!!

Δεν σεβόμαστε την νευρο-βιολογική διάσταση του αυτισμού και τον τόσο μοναδικό -και μαγικό πολλές φορές- τρόπο που αντιλαμβάνεται αυτό το παιδί τον κόσμο μας. Σκιζόμαστε να το μάθουμε πράγματα που δεν το ενδιαφέρουν (αλήθεια, γιατί θα πρέπει ένας άνθρωπος να μάθει να φτιάχνει παζλ εάν δεν τον ενδιαφέρουν τα παζλς;)

Αν οι γονείς είναι κακοποιητικοί γιατί δεν ξέρουν, τότε το λάθος είναι μικρότερο. Αν εμείς οι θεραπευτές δεν τους εκπαιδεύσουμε στον τρόπο που λειτουργεί ένα αυτιστικό παιδί, τότε η ευθύνη είναι του ειδικού και η επιλογή του γονέα.

Χρειαζόμαστε τους ενήλικες αυτιστικούς να μας πουν. Τι ήθελαν όταν ήταν παιδιά και τι θέλουν τώρα. Και οφείλουμε με ταπεινότητα να το ακούσουμε αυτό ΟΛΟΙ.
--------------------------------------------

Και του απαντω:

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών γράφειστην ιστοσελίδα της:

"Σκοπός της Εταιρίας είναι να εργαστεί για τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων στη ζωή, δηλαδή ατόμων που εμφανίζουν το σύνδρομο του αυτισμού και άλλες συναφείς καταστάσεις στις οποίες τα αυτιστικά στοιχεία προέχουν και καθορίζουν τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, της εκπαίδευσης, της θεραπείας και της δια βίου προστασίας τους.

Η δράση Εταιρίας ακολουθεί το παράδειγμα των προηγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, με την ηθική συμπαράσταση της Autism - Europe και με την επιστημονική συμπαράσταση των Ελλήνων επιστημόνων, που είναι μέλη της, καθώς και Ευρωπαίων επιστημόνων, μέσω της Autism Europe, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Παροχής Υπηρεσιών για άτομα με Αυτισμό, που θα περιλαμβάνουν μονάδες διάγνωσης, αξιολόγησης και συμβουλευτικής στήριξης, θεραπευτικής και εκπαιδευτικής παρέμβασης, ημερήσιας απασχόλησης, προστατευμένης εργασίας, για όσα άτομα μπορούν να εργαστούν, βραχείας παραμονής και δια βίου περίθαλψης."

Σημείωση: Η Autism -Europe αποτελείται από μέλη που είναι κατά το πλήστον επιστήμονες και οργανώσεις όπως η ίδια η ΕΕΠΑΑ. Κάθε μέλος με δικαίωμα 100 ψήφων, πληρώνει 750 ευρώ τον χρόνο συνδρομή. Η ΕΕΠΑΑ έχει "διπλή" αντιπροσώπευση στην Autism-Europeμέσω της ιδίας και μιάς θυγατρικής της οργάνωσης. 'Αρα ξοδεύει 1.500 ευρώ τον χρόνο γιανα μπορεί να εξαγοράσει την "ηθική συμπαράσταση"της Autism-Europe!!!!

Η γνώμη των ιδίων των αυτιστικών ατόμων όμως δεν έχει ληφθεί υπόψην!

Δεν θέλουμε προστασία ούτε περίθαλψη. Θέλουμε ναμας αναγνωρίσει η κοινωνία, να δεί τον αγώναπου κάνουμε να επιβιώσουμε στην αφάνεια,στιγματισμένοι απο τους επιστήμονες σαν τηνχειρότερη αναπηρία που υπάρχει, ώστε να μπορούννα "αρμέγουν" τον Αυτισμό και να τον μετατρέπουνσε μια κερδοσκοπική βιομηχανία!!!

Θέλουμε τα κέντρα που θα γίνουν, να γίνουν μετις συνθήκες που εμείς οι ίδιοι οι αυτιστικοίέχουμε ανάγκη και όχι αυτές που μας επιβάλουναυτοί που κερδοσκοπούν στο όνομα του Αυτισμού. Ηστιγματική εικόνα του Αυτισμού που υποστηρίζουν καιδιαδίδουν αποσκοπεί στο να προστατεύει τους ίδιουςτους επιστήμονες, τις οργανώσεις όπως η ΕΕΠΑΑκαι το εισόδημά τους.

Τόσος είναι ο στιγματισμός του Αυτισμού, πουπολλοί λίγοι καν τον αναφέρουν! Τον λένε"πρόβλημα", "δυσκολία", "ιδιαιτερότητα" ή και "φάσμα"αρκεί να ΜΗΝ αναφέρουν την λέξη ΑΥΤΙΣΜΟΣ!!! Όχι μόνο δεν αναφέρουν τον Αυτισμό, αλλά αποσκοπούν στο να τον εξαλήψουν. Πράγμα που θα προκαλούσε πανελλαδικές αντιδράσεις άμα γινόταν κάτι ανάλογογια την τύφλωση, την κώφωση, ή το Σύνδρομο Down!

Στον Αυτισμό όμως, όλα είναι δυνατά μέσα στο κλίμα κερδοσκοπίας που επικρατεί. Στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΑΑ, θα βρήτε και την ακόλουθη δήλωση:

Ειδικότερα, ο σκοπός της Εταιρίας είναι ναεργαστεί για την πρόληψη της γέννησης ή δημιουργίας αυτιστικών παιδιών από αιτίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό ή τις συνθήκες ζωής του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του!!!

Είναι λοιπόν ο Αυτισμός μια χειρότερη αναπηρία και από την τύφλωση ή την κώφωση;

Όχι βέβαια! Αλλά εμείς οι αυτιστικοί ενήλικες που με πολύ αγώνα έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε μέσα στην κοινωνία, έστω και αν ζούμε απομονωμένοι και στην αφάνεια, είναι που αντιμετωπίζουμε σε κάθε βήμα αυτόν τον στιγματισμό.

Η λέξη και μόνο Αυτισμός ή προκαλεί δέος, ή δεν μας πιστεύουν άμα πούμε ότι είμαστε αυτιστικοί.

Πώς άλλωστε να μας πιστέψουν, όταν η εικόνατου Αυτισμού στην Ελλάδα είναι ακόμη το παιδάκιμε "κλασσικό" αυτισμό που δεν μιλάει, κουνάει το σώμα και τα χέρια του και δεν έχει επαφήμε το περιβάλον του. Γι αυτό ο Σύλλογος μας αποφάσησε να αρχίσει την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΔΩΣΕ ΦΩΣ" ώστε να γίνει ο αυτισμός, ο πραγματικός Αυτισμός, όπως τον βιώνουμε εμείς οι ίδιοι οι αυτιστικοί, γνωστός και να σταματήσει να είναι ένα στίγμα, αλλά να αρχίσει να είναι αυτό που πραγματικά είναι ο Αυτισμός: ένας τρόπος ζωής, ύπαρξης, κατάστασης, και νοοτροπίας που είναι αδιαχώριστα απο το ίδιο το άτομο!

'Ετσι, όταν ο Αυτισμός πάψει να είναι έναστίγμα θα σταματήσει και η κερδοσκοπεία, η προστασία, η περίθαλψη, η εκμετάλευση και η αδιαφορία για την γνώμη των αυτιστικών.

3 comments:

Anonymous said...

Τα βλέπεις πολύ μονόπλευρα τα πράγματα. Δεν είναι όλοι οι ειδικοί άσχετοι..υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε τα παιδιά με αυτισμό. Εσύ από ότι αντιλαμβάνομαι μόνο αυτισμό δεν έχεις για αυτό και όσα γράφει περί αυτισμού δεν συμβαδίζουν με την επιστημονική έρευνα και τα βασικά χαρακτηριστικά των αυτιστικών. Μάλλον παριστάνεις την αυτιστική..!

Perla said...

Αν διαβαζες αυτα που εχουν γραψει πολλοι αυτιστικοι ανα τον κοσμο, θα εβλεπες οτι η γνωμη συμβαδιζει απολυτα με αυτη ολων των αλλων αυτιστικων. Οσο για την κοτσανα που εγραψες "μαλλον παριστανεις την αυτιστικη" δυστυχως η μονη απαντηση που εχω ειναι "χαχαχαχαχα!!!!" διοτι αμα με ηξερες θα ηξερες οτι αν παριστανω την αυτιστικη τοτε αυτα που λεω για τους ειδικους ειναι ΑΚΡΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ διοτι τετοιοι ηταν και αυτοι που μου εκαναν την διαγνωση, οποτε μαλλον εκεινοι παρισταναν τους ειδικους και μαλλον εκεινοι δεν ηξεραν τι τους γινεται, αμα μου εδωσαν την διαγνωση, ή αν οι ειδικοι ξερουν τι κανουν τοτε μαλλον ειμαι πραγματι αυτιστικη! Διαλεξε εσυ τι απο τα δυο ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Perla said...

Nα σας πω την αληθεια εγω ασχετη δεν ειμαι και αν δεν υπηρχε ο αυτισμος, αυτη η συζητηση μεσω ιντερνετ και υπολογιστη δεν μπορουσε καν να πραγματοποιηθει, διοτι και τα δυο αυτα τα προσφεραν στην ανθρωποτητα αυτιστικοι!!! Και αν δεν το ξερετε αυτο οτι οι υπολογιστες οπως και πολλες αλλες τεχνολογικες ανακαλυψεις εγιναν απο αυτιστικους, τοτε εχετε σοβαρου βαθμου αγνοια!!!!
Δυστυχως για εσας με την αγνοια που εχετε για το τι ειναι αυτισμος, πιστευετε οτι αυτισμος ειναι αυτα που σας λενε οι δηθεν ειδικοι, και εσεις σαν γονεας, το μονο που βλεπετε απο τον αυτισμο εινα οι δυσκολιες που εσεις βιωνετε με το αυτιστικο σας παιδι, τοτε πραγματικα λυπαμαι το παιδι σας που εχει για γονεα ενα ατομο που δεν θα το δει ποτε πραγματικα για αυτο που ειναι και που μπορει και που παντα θα το βλεπει σαν "ενα σακι πατατες που το κοβαλατε στην πλατι σας" οπως ειχε πει ενας αλλος γονεας για το αυτιστικο του παιδι πριν ανοιξει τα ματια του να το δει... Τωρα που αυτος ο γονεας εκπαιδευτικε απο εμενα και βλεπει το παιδι του σωστα, και μπορει να του δωσει αυτα που χρειαζεται αλλαξε και η συμπεριφορα του παιδιου (ο αυτισμος δεν αλλαξε αλλα το πως αντιδρα το παιδι εναντι του γονεα αλλαξε οταν ενοιωσε το παιδι οτι ο γονεας δεν το προσβαλει και δεν το αδικει μεσω της λανθασμενης εικονας που ειχε για αυτο) αλλα και η γνωμη του γονεα για τον αυτισμο!
Ο αγωνας που δινετε λοιπον για τον αυτισμο των παιδιων σας ειναι χαμενος χρονος, διοτι το αυτιστικο παιδι δεν θελει να κανετε αγωνα αλλα να του δωσετε αυτο που του αξιζει: ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ!
Οποτε μαλλον εσεις εισατε η ασχετη που αντι να ακουσετε και να μαθετε τι εχει να σας πει ενας αυτιστικος, με πρσβαλεται με τον ιδιο τροπο που προσβαλετε και το αυτιστικο σας παιδι!
Αποδειξη οτι ουτε το θαρρος δεν εχετε να πειτε την γνωμη σας επωνυμα, αλλα κρυβεστε (απο ντροπη;) πισω απο την ανωνυμια. Γονεις σαν και εσας εχουν κανει τον αυτισμο στιγμα!