Tuesday, September 29, 2009

Στην Χαραυγή της Αλλαγής

Είχα και σ' ένα άλλο ποστ πει ότι ό,τι συμβαίνει εδώ πάνω στη Γη είναι συνδεδεμένο με ό,τι συμβαίνει και στον ουρανό, το σύμπαν κατ' επέκταση.

Στα παλιά χρόνια, η Αστρονομία και η Αστρολογία είχαν την θέση που έχει πάρει αποκλειστικά σήμερα η επιστήμη της ιατρικής και της ψυχολογίας/ψυχιατρικής. Οι άνθρωποι κοιτούσαν τον ουρανό για να κατανοήσουν τι συμβαίνει με την ζωή τους αλλά και τους ίδιους, με το σώμα τους (ιατρική) και τον νου/ψυχή τους (ψυχολογία/ψυχιατρική).

Απλά διότι η Αστρονομία απο την μιά κατέγραφε την ύπαρξη και τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων και η Αστρολογία τους έδινε την εξήγηση. Εξηγούσε δηλαδή την ιδιαίτερη επίδραση των κινήσεων αυτών αλλά και των ουρανίων σωμάτων, στην ζωή μας.

Πολλοί ηγέτες, βασιλιάδες, και στρατηγοί, ρωτούσαν τα άστρα για να δουν αν μια εκστρατία τους θα πετύχει ή όχι. Αν θα έβρισκαν οι αλλαγές που ήθελαν να φέρουν εύφορο έδαφος, ή αντίσταση. Το αστείο είναι ότι και σήμερα πολλοί ηγέτες ακόμη έχουν κρυφούς συμβούλους αστρολόγους, άσχετα αν δεν τολμούν να το πουν ανοιχτά διότι απλά η επιστήμη έχει "σταμπάρει" και την Αστρολογία σαν μια ψευδοεπιστήμη χωρίς καμία αξία!

Το αστείο όμως είναι ότι παρ' όλο που δεν έχουμε αν θέλετε, χειροπιαστές αποδείξεις για την ικανότητα της Αστρολογίας, και με χειροπιαστές εννοώ όπως τις έχει ορίσει η ίδια επιστήμη -δηλαδή φτιάχνει μέτρα και σταθμά που την βολεύουν ώστε να αποκλείει όσα η ίδια δεν θέλει σαν "αντίζηλους" στην κυριαρχία της γνώμης της- πολλοί όμως αναζητάμε την γνώμη της Αστρολογίας πολύ πιο εύκολα και γρήγορα παρά την γνώμη του γιατρού μας.

Πως το εξηγούμε αυτό; Τι είναι αυτό που μας κάνει να αναζητάμε άλλους δρόμους κατανόησης της ζωής μας έξω απο τον στενό υλικό δρόμο της επιστήμης που μας έχει ξεκόψει από την σύνδεσή μας με το σύμπαν και τα δρόμενα του;

Το θέμα είναι πως κάπου μέσα μας ξέρουμε, νοιώθουμε ότι η σύνδεση αυτή υπάρχει, έστω και να δεν είναι ορατή, έστω και αν δεν είναι "χειροποιαστή" όπως το ορίζει η επιστήμη. Ξέρουμε ότι δεν ζούμε ξεκομμένοι πάνω στη Γη απο όλο το υπόλοιπο διάστημα και αυτά που συμβαίνουν εκεί έξω!

Πόσο μάλλον εφ' όσον και η έννοια της θρησκεία είναι βασισμένη πάνω σε αυτή την σύνδεση. Πόσο μάλλον όταν ένα άστρο είναι που έδωσε το προμύνημα για τον ερχομό ένος προφήτη, ενός δασκάλου της Αγάπης και της Ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Αλλά σαν άνθρωποι που είμαστε, όταν αυτά τα μυνήματα δεν έρχονται συχνά να μας υπενθυμίζουν την σύνδεση και την σχέση μας με το σύμπαν, τα ξεχνάμε εύκολα και αντί να ακολουθούμε τον δρόμο της ψυχής μας, που είναι ο δρόμος της συνδεσής μας το το σύμπαν, την όλη φύση, το θεικό, ακολουθούμε χρυσά μοσχάρια, δρόμους κερδοσκοπείας, απληστίας, κατάχρασης. Δρόμους που τελικά θα μας καταστρέψουν, εμάς και την Γη μας!

'Ομως τι είναι ¨συχνά"; Για το σύμπαν που υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια, ένας αιώνα, μια χιλιετηρίδα, ακόμη και δυο χιλιετηρίδες, είναι απλά δευτερόλεπτα υπαρξης. Δυστυχώς όμως και εδώ όλα τα μετράμε με τα δικά μας στενά μέτρα και σταθμά. Τα συγκρίνουμε όλα με την δική μας ιδέα χρόνου συμφωνα με το περιορισμένο χρονικό διάστημα ύπαρξής μας μέσα στον υλικό κόσμο πάνω στη Γη. 'Αμα μετρούσαμε όμως σύμφωνα με το χρονικό διάστημα ύπαρξης της ψυχής μας, ίσως η μέτρησή μας να ήταν πιο σωστή!

Θα βλέπαμε ότι τα μυνήματα που λαμβάνουμε είναι όντως πολύ συχνά και σε πολύ καθορισμένα διαστήματα. 'Αμα υπήρχαν Αστρονομοι και Αστρολόγοι όπως παλία θα το επιβεβαίωναν αυτό και θα μας καθοδηγούσαν ως προς την ερμηνία τους.

Σήμερα παρ' όλο που βλέπουμε τέτοια μυνήματα δεν ξέρουμε τι σημαίνουν και απλά πνίγονται και αυτά στην βαβούρα των ΜΜΕ και της καθημερινότητας μας.

'Ενα τέτοιο μύνημα μας ήρθε κάπου ένα χρόνο πριν. Τον Δεκέμβριο του 2008. Την ίδια εποχή που ο Σύλλογός μας άρχισε με την Πανελλήνια Καμπάνια μας "ΔΩΣΕ ΦΩΣ"... ναι, ΦΩΣ! Τυχαίο; 'Ισως. Αλλά είναι πράγματι τα συμβάντα που μας περιστοιχίζουν "τυχαία"; Εγώ προσωπικά δεν το νομίζω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τι μύνημα ήταν αυτό; Μύνημα ότι βρησκόμαστε στην Χαραυγή (επιστροφή του Φωτός) μιάς νέας εποχής Δικαιοσύνης και Ειρήνης για την Ανθρωπότητα.

Μύνημα ότι και πάλι θα ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε απο το σκοτάδι μέσα στο οποίο κοιμόμαστε και να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε πραγματικά τι γίνετε γύρω μας, τι έχουμε κάνει οι ίδοι μέσα στον ύπνο μας, τι έχουμε επιτρέψει να γίνει με την σιωπή μας, με την απραξία μας, με την αποχή μας όσο κοιμόμασταν βαθία!

Αν είδατε το βίντεο με το κοριτσάκι που απευθύνεται στον ΟΗΕ, θα καταλάβατε ότι τα παιδιά είναι πιό ανοιχτά και διαβάζουν πολύ πιο εύκολα τα μυνήματα του σύμπαντος μιά και η ψυχή τους δεν εχει "κλείσει", δεν εχει καλυφθεί απο την βρώμα της υλικής μας ύπαρξης.

Αρκετά σας κέντρισα την περιέργεια, διαβάστε εδώ περισσότερα! (στα Αγγλικά)
- The Star Sign (sign = μύνημα)

Αν δεν ξέρετε καλά Αγγλικά, μπορείτε να κάνετε "μετάφραση" των ιστοσελίδων με το Google.

1 comment:

Perla said...

Ανωνυμα σχολια θα διαγραφονται. Αν εχετε γνωμη και θελετε να την γνωστοποιησετε τοτε να εχετε και το θαρρος να το κανετε επωνυμα. Αν δεν το θελετε αυτο, να μην κανετε σχολια!